Dagbesteding

Het doel van groepsverzorging is dat ouderen uit de omgeving zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en functioneren. De zorg is gericht op het aanbieden van diverse activiteiten, het geven van individuele aandacht op zowel lichamelijk als ook op psycho-sociaal gebied.

Annahof - An de Koaie

In appartementencomplex Annahof is een dagbesteding An de Koaie gesitueerd.
In een ruime setting wordt op een prachtige locatie dagbestedng aangeboden op basis van een indicatie Wmo voor overwegend ouderen waarbij extra nadruk komt te liggen op het aanbieden van activiteiten die aansluiten bij de achtergrond en belangstelling van de bezoekers.

Door de centrale ligging en de directe aansluiting met het wonen in Annahof is het streven om van deze dagbesteding een laagdrempelige voorziening te maken in de wijk waardoor ook de contacten met de omgeving worden versterkt en het mogelijk blijkt dat ouderen daarmee langer zelfstandig kunnen blijven functioneren.

Zorgboerderij - An de Diek

Op het Thoolse platteland biedt Zorgboerderij ‘An de Diek ‘ dagbesteding aan een brede doelgroep cliënten. Onze naam verwijst naar de Tweede Dijk te Sint-Maartensdijk waar onze boerderij aan gelegen is.

Op onze zorgboerderij ondersteunen wij onze cliënten met het invullen van hun dag. De cliënt met zijn of haar specifieke behoeften en zorgen staat centraal. Vaste structuur, rust en de landelijke omgeving zorgen ervoor dat het welbevinden wordt vergroot. Door de persoonlijke aandacht van ons personeel wordt u echt gezien en streven we naar een zinvolle daginvulling. Wij bieden een dagprogramma waarbij uw wensen en mogelijkheden worden meegenomen om ervoor te zorgen dat u uw dag als zinvol ervaart. Op onze boerderij bieden wij plaats aan ouderen met dementie, cliënten met een lichamelijke beperking, cliënten met een psychiatrisch ziektebeeld en cliënten die te maken hebben met een sociaal isolement en daardoor eenzaam zijn.  Door onze dagbesteding ontvangt u structuur in uw dagelijks leven. We stimuleren en motiveren zelfredzaamheid om zodoende zelfstandigheid vast te houden of te bevorderen. Door het bieden van deze structuur kan de evt. mantelzorger worden ontlast en een aanwezig sociaal isolement worden doorbroken.

Op onze boerderij is van alles te beleven. De activiteiten die wij aanbieden zijn heel afwisselend. Bij al deze activiteiten houden we rekening met de mogelijkheden en beperkingen van onze cliënten.  Wij stimuleren onze cliënten om mee te doen en te genieten van alles wat de boerderij ons biedt. Zo verzorgen we samen onze pony, we rapen kakelverse eitjes bij onze kippen en geven onze konijntjes eten en drinken.  In het voorjaar planten we bolletjes in onze tuin en gaan we aan de slag in de tuinkas.  Hoe leuk is het om bij de warme maaltijd groente te eten uit onze eigen kas!

Een wandeling door de polder, een rondje fietsen op de duofiets, of een rit op de beeldfiets behoren ook tot onze activiteiten die we onder begeleiding aanbieden. Met elkaar genieten we van de natuur en de van interactie die deze activiteiten met zich meebrengen.

De warme maaltijd is een vast onderdeel van ons dagprogramma. Nadat de cliënten zijn gearriveerd drinken we eerst een bakje koffie en bespreken we de krant en het nieuws. We zijn actief met bewegingsoefeningen en daarna gaan we aan de slag met de huishoudelijke taken. De gezamenlijke bereiding van de warme maaltijd wordt als waardevol ervaren, evenals het samen eten.  Voor onze jarige cliënten verzorgen we een verjaardagsmenu, waar de hele groep aanwezigen van mee mag genieten. Na het eten is er gelegenheid voor een rustmoment, en bieden we gerichte activiteiten aan. Afhankelijk van de groep kan dit gaan om houtbewerking, een handwerk- of knutselactiviteit of een spel. Als afsluiting van de dag drinken we met elkaar nog koffie en thee, waarna rond 15.30u iedereen weer naar huis gaat.

Kennismaken? U bent van harte welkom om een afspraak te maken voor een kennismakingsbezoek. U kunt dan de sfeer op onze boerderij proeven en samen bekijken we of uw wensen en behoeften aansluiten bij hetgeen wij kunnen bieden. Wij willen u graag ondersteuning en begeleiding bieden, u betrekken bij het dagelijkse leven en zorg geven vanuit ons hart! Wij kijken uit naar uw komst!