Wonen in Vestehof - stad Tholen

Het is een bekend gezegde dat de ouderdom komt met gebreken. Vele ouderen moeten dat ervaren. Niet zelden leidt dat tot moeilijke en soms pijnlijke situaties omdat de woning en het zorgaanbod niet op deze situatie is afgestemd. Onder druk van overheidsfinanciën is er een tendens waarneembaar dat ouderen langer thuis blijven wonen omdat een plaats in een zorgcentrum te kostbaar is. In de zorgsector wordt daarop ingespeeld door het bouwen van kleinschaliger woonzorglocaties.

Enige jaren geleden is op initiatief van de Classis Tholen van de Gereformeerde Gemeenten een behoefte peiling gehouden onder de leden. De belangstelling voor een identiteitgebonden woonzorglocatie op Tholen was aanzienlijk, met name in het stadje Tholen.

Gesterkt door deze informatie is door de Classis een Commissie ingesteld die bij de Protestants Christelijke organisatie, Schutse Zorg Tholen uit Sint Annaland een gewillig oor vond voor dit initiatief. Inmiddels zijn er dertig seniorenappartementen gerealiseerd, waarvan 5 appartementen in de vrije sector en 25 appartementen in de sociale sector.

De betrokken partijen en hun rol in het complex kunnen als volgt worden samengevat:

- Er is een ambtelijke werkgroep van de Gereformeerde Gemeenten die met De Schutse identiteitsafspraken heeft vastgelegd en deze blijft ook in de toekomst betrokken.

- Schutse Zorg Tholen levert identiteit gebonden thuiszorg wanneer daaraan behoefte is.

- Stadlander levert het gebouw en verhuurd dat aan Schutse Zorg Tholen.

- Ouderen kunnen via Schutse Zorg Tholen een appartement huren.

De appartementen zijn gebouwd in drie woonlagen boven het nieuwe winkelcentrum Vershof en tevens in een aangrenzende woontoren van vier woonlagen gelegen aan de dijk, gedeeltelijk met uitzicht op de Eendracht, ook wel genoemd de baai van Duivendijk. Alle woningen zijn ruim van opzet, naar de eisen van deze tijd ingedeeld en uitgerust met zorgalarmering. De indeling is: kamer/keuken, twee slaapkamers, badkamer met toilet, ruime hal met een 2e toilet en inpandig balkon. De oppervlakte van dit geheel is ruim 100 m2. Daarnaast is er voor elke woning een apart gelegen berging die evenals de gemeenschapsruimte inpandig bereikbaar is. Grenzend aan de gemeenschapsruimte is er een groot en mooi ingericht dakterras.

Behoort u bij de senioren en misschien al eens vaker gedacht aan deze mogelijkheid?

Op dit moment zijn alle appartementen verhuurd. U kunt zich inschrijven op de wachtlijst voor het huren van een betaalbare woning die voorzien is van alle gemakken voor de oude dag en waarbij u zo nodig een beroep kunt doen op thuiszorg die geboden wordt vanuit een Bijbelse zorgvisie en door zorgpersoneel dat rekening weet te houden met uw levensbeschouwing.

Voor informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Schutse Zorg Tholen, Manager Wonen dhr. van Popering of mevr. Vaders, directiesecretaresse. Telefoon 0166 658600/658646.